top of page
Search
  • Writer's pictureSvedectvá

Jeho správanie sa menilo zo sekundy na sekundu

Updated: Dec 16, 2021

Po rozvode som sa zoznámila s Lacom, ktorý bol tiež rozvedený. Upútal ma svojím šarmom, inteligenciou, charizmou. Bol okúzľujúci po všetkých stránkach. Výborne vyzeral a navyše mal dar reči. Bol veľmi familiárny, nemal problém sa s kýmkoľvek na ulici zoznámiť a baviť sa s ním ako s dobrým priateľom. Mal prehnané sebavedomie a pocit dôležitosti. Ľudia boli preňho plebs. Len on bol vo všetkom najlepší. Neznášal nudu, vyhľadával nové zážitky, nepoznal pocit strachu. Porušoval predpisy, lebo on mohol podľa svojich slov všetko. Všetko bez problémov vybavil, čo mi lichotilo. Bol veľmi zábavný a vtipný, sám sa však nevedel úprimne tešiť a smiať.

Navonok pôsobil ako citlivý človek, no v skutočnosti mu chýbala empatia.

Začali sme sa pravidelne stretávať a po veľmi krátkom čase som sa nechala nahovoriť na spoločné bývanie. Už druhý mesiac po zoznámení ma nahováral na zásnuby. Každý deň mi dvoril a lichotil. Sľuboval mi krásny život, pravidelne mi nosil čerstvé kvety.


Neustále mi nakupoval množstvo vecí, aj keď som mu vravela, aby to nerobil. Zo začiatku mi to lichotilo, no postupne som prišla na to, že mi zo starých vecí nezostalo vôbec nič. Žiadala som ho, aby prestal, na čo mi oponoval, že som nevďačná. Všetko sa snažil robiť za mňa, ja som nemusela nič. Stále sa mi snažil vyhovieť, až mi to nebolo príjemné.


Treba povedať, že už od začiatku mi na ňom niečo nesedelo. Správal sa dosť neprimerane, bol nestabilný, výbušný. Mal časté zmeny nálad, od extrémne dobrej až po depresívne stavy. Netajil sa tým a žiadal ma o pomoc. Chcel byť neustále so mnou, vozil ma do roboty aj z roboty.


Keď som bola na stretnutí s kamarátkou, neustále mi písal alebo volal, kedy sa vrátim.

Bezo mňa dokázal byť len s ťažkosťami. Keď som po hádke odišla z bytu, neustále písal, kontaktoval ma, kde som. Po hádke sa správal agresívne. Vytrhol mi mobil a hodil ho o nábytok, inokedy mi vzal jedlo z rúk a vyhodil ho z balkóna. Trieskal dverami. Mal nepredvídateľné správanie, ktoré sa menilo zo sekundy na sekundu. Vinu si nikdy nepriznal.


Moji priatelia ho nemali radi. Ohováral ma pred nimi, keď som ho nepočula. Postupne som stratila kontakt s kamarátkami. Všade som chodila zväčša s ním. On si robil čo chcel. Tvrdil, že ma miluje a zároveň ma nenávidel. Občas sa demonštratívne sebapoškodzoval.


Jedného dňa ma fyzicky napadol, hoci vždy tvrdil, že na ženu sa nesiaha.

Nabrala som odvahu a odsťahovala som sa. Nebolo to však jednoduché. Zobral mi kufre, aby som sa nemala do čoho zbaliť. Potom mi ich vrátil, pobalila som sa a odišla som. Mojim odchodom mi začalo peklo na zemi.


Priateľ ma začal prenasledovať. Čakával ma pri dome aj pri práci. Telefonoval mi, posielal nechutné správy, vyhrážal sa mi. Na druhý deň ráno poslal ospravedlňujúcu správu, že je koniec a nebude ma už kontaktovať. Avšak toto sa stávalo pravidelne.


Bolo to s ním ako na kolotoči. Začala som sa ho báť.

Nakoniec sa moje trápenie skončilo. Vydýchla som si a konečne začala opäť chodiť voľne po svete. Ďakujem veľmi pekne Aliancii žien, ktorá mi pomohla prekonať moje najťažšie životné obdobie. Opäť som postupne nabrala stratenú sebadôveru a prestala som sa báť chodiť po ulici.


Recent Posts

See All
bottom of page